У влади є нові аргументи у боротьбі з RUE, про які "не має права" знати народ?

Понеділок, 13 вересня 2010, 13:32

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявляє, що в української влади з'явилися нові аргументи у суперечці "Нафтогазу України" з RosUkrEnergo.

Про це він заявив у програмі "Знак оклику!" телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Я хочу, щоб ми дочекалися рішення судів, і сподіваюся, що суд врахує наші нові аргументи", - сказав Бойко, однак не уточнив, які саме аргументи у справі "Нафтогазу" проти RosUkrEnergo маються на увазі.

На зауваження, що народ України має право знати аргументи влади у судовому конфлікті, який ляже тягарем на плечі платників податків, Бойко здивувався: "Хто має право це знати?.. Що вони там мають знати?".

Реклама:

Міністр запевнив лише, що аргументи української влади є "дуже вагомими" і "дають надію сподіватися на позитивне вирішення питання".

Бойко налаштований оптимістично щодо вирішення конфлікту вартістю понад 1,7 млрд. доларів: "Я сподіваюся, що ми не програємо. Країна не програє!".

Водночас, він сказав, що йому нічого не відомо про визнання "Нафтогазом" своєї провини у 6-му поданні до Стокгольмському арбітражу стосовно розмитнення понад 11 млрд. куб. м газу, що призвело до винесення рішення у справі на користь RosUkrEnergo.

"Я навіть не знаю, що таке "шосте подання"! Якого рішення воно стосується?", - заявив міністр.

Бойко запевнив, що рішення Стокгольмського суду відкрите для всіх, і ні про яке добровільне визнання провини "Нафтогазом" відносно неправомірної купівлі 11 млрд куб. м. газу йому не відомо. "Я такого у рішенні суду не бачив!", - сказав міністр.

Водночас, він підтвердив, що подано апеляцію на дії Шевченківського райсуду Києва, який зобов'язав НАК "Нафтогаз України" сплатити RosUkrEnergo за вказані майже 12 млрд. куб. м. газу, наче б то придбаного у неправомірний спосіб.

"Я знаю, що апеляція розглядається. Подано її було давно, одразу після першого рішення... Коли конкретно, я сказати не можу. Подано її було вчасно", - заявив Бойко.

За правовими нормами, така апеляція мала бути подана не пізніше як за 5 днів із моменту винесення вердикту судом першої інстанції.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!