Європі загрожує високе безробіття - голова МВФ

Понеділок, 13 вересня 2010, 12:43

В наступні роки, навіть за умови відновлення світової економіки, вона може виявитися не в змозі забезпечити впевнене зростання числа робочих місць, причому це особливо загрожує Європі.

Таку думку висловив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.

"Одного відновлення економіки недостатньо, треба щоб це було відновлення зі зростанням числа робочих місць, - заявив Стросс-Кан в інтерв'ю Bloomberg, передають "Ведомости".

На його думку, "найстрашніше, що ми можемо зробити, це припустити, ніби тепер, коли ми ледь уникли величезного кризи півтора роки тому, ми знаходимося в безпеці. Це поки не так".

Реклама:

Минулого тижня головний економіст МВФ Олів'є Бланшар попередив, що високе безробіття збережеться в США, Європі та інших регіонах протягом тривалого часу.

Відновлення економіки "йде не такими швидкими темпами, як ми очікували, але все ж це відновлення з деяким ступенем невизначеності".

"Питання тепер полягає не тільки в тому, як стимулювати зростання, але як зробити так, щоб економічне зростання дозволило створити мільйони робочих місць, в яких ми потребуємо", - підкреслив Стросс-Кан.

У жовтні МВФ опублікує черговий прогноз по світовій економіці.

Економічне зростання в країнах Азії МВФ оцінює як "досить сильне", а деякі економіки регіону зростають темпами 6-8%.

Економіки країн Південної Америки, включаючи Перу і Чилі, також швидко розвиваються, а відновлення економіки в Африці почалося раніше ніж очікувалося, сказав Стросс-Кан.

Тим не менше, на думку голови МВФ, "ситуація з США не настільки однозначна", а найбільшому ризику слабкого економічного зростання схильна Європа.

Голова МВФ також попередив країни, що проводять згортання заходів підтримки економіки, не припиняти реалізацію відразу всіх заходів, так як це може завдати шкоди відновлення їхніх економік.

Але "пріоритетом номер один" Стросс-Кан вважає зниження показників боргового навантаження до стійкого рівня в середньостроковій перспективі, а ймовірність другої хвилі економічної кризи розцінює як досить малу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!