"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хорошковський хоче до 20 вересня бачити в суді справи Діденка та Макаренка

Понеділок, 13 вересня 2010, 11:06

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський доручив своїм підлеглим до 20 вересня передати до суду кримінальні справи проти екс-першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка і екс-голови Держмитслужби Анатолія Макаренка.

Про це повідомляє журнал "Фокус" з посиланням на джерело в СБУ.

За словами джерела, кримінальні статті, за якими звинувачують колишніх чиновникі, нібито повинні бути посилені.

"Якщо зараз Макаренко звинувачується за статтею недбалість, то до моменту передачі до суду його справа має бути перекваліфікована за статтею привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", - наголошує джерело.

Реклама:

"У Діденка ж стаття привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем має бути замінена на статтю перевищення влади або службових повноважень", - повідомляє "Фокус".

"Звичайно, до 20 вересня до суду справа може й не дійти. Все залежить від того, скільки обвинувачені будуть ознайомлюватися зі справами. Там вже не один том і теоретично, вони можуть читати кожен день по одному абзацу", - зауважило джерело в СБУ.

Крім того, за даними джерела, в справі з`явилася товарознавча експертиза з оцінкою вартості газу, що належить RosUkrEnergo, в крадіжці якого зараз і звинувачують Діденка з Макаренком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!