Тігіпко не виключає підвищення пенсійного віку

П'ятниця, 10 вересня 2010, 23:17

Уряд готовий піти на підвищення пенсійного віку в разі необхідності.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми зараз опрацьовуємо дуже багато рішень, які повинні привести до певного фінансового результату, але ми маємо страшно негативну тенденцію з дотаціями бюджету Пенсійного фонду", -

Віце-прем'єр навів такі цифри: у 2009 році дефіцит ПФ склав 17 мільярдів гривень, у 2010 році урядовець передбачає 27 мільярдів на ці заходи. А вже в 2011 році потрібно буде порядку 37 мільярдів дотувати до Пенсійного фонду, вважає Тігіпко.

Непопулярні заходи, за його словами, дозволять уникнути такої негативної тенденції.

"Що ми будемо робити? Ми будемо точно обмежувати максимальну пенсію і орієнтовно це буде 10-12 мінімальних пенсій. Ми точно будемо збільшувати трудовий стаж, який дозволяє виходити на пенсію", - зазначив чиновник.

При цьому він підкреслив, що буде внесений максимальний внесок у стимулювання легалізації заробітної плати. "Я вважаю, що основний резерв знаходиться саме тут", - заявив Тігіпко

"Якщо вже тоді не буде вистачати коштів, тоді ми будемо підходити і до пенсійного віку. Найбільш непопулярне рішення. Я знаю скільки негативу це принесе, але якщо знадобиться, ми підемо на це", - підтвердив віце-прем'єр.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: