У Криму може з'явитися офіс ЄБРР

П'ятниця, 10 вересня 2010, 18:20

Кримська влада виступає за створення в Сімферополі регіонального офісу Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для розширення притоку іноземних інвестицій в регіон.

Про це повідомляється на веб-сайті уряду автономії.

"Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василь Джарти запропонував прем'єр-міністру України підтримати ініціативу створення в Сімферополі регіонального офісу ЄБРР", - говориться в повідомленні.

"Це не тільки буде сприяти розвитку малого і середнього бізнесу Криму, а й перш за все дозволить ЄБРР сконцентруватися на реалізації великих інфраструктурних проектів в автономії - аеропортів, доріг, транспортних терміналів, готелів" - сказав Джарти на нараді з головою уряду.

За його словами, відкриття такого офісу буде мати і важливе значення для закордонних приватних інвесторів, які повинні стати головними дійовими особами в інвестуванні в економіку автономії.

Реклама:
"Офіс ЄБРР для них буде своєрідним "зеленим світлом" для початку вкладання коштів в кримські проекти. Керівництво ЄБРР готове розглянути дану пропозицію, якщо Ви Микола Янович підтримаєте нашу ініціативу", - додав голова Ради міністрів АРК.

Як відомо, єдиний офіс ЄБРР в Україні працює в Києві. Представництво банку деякий час діяло в Дніпропетровську, але в кризовий період його діяльність згорнули.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!