Молдова скасувала екологічний збір для українських автоперевізників

П'ятниця, 10 вересня 2010, 17:19

Молдова скасувала екологічний збір для українських автоперевізників.

Про це йшлося під час зустрічі у заступника міністра транспорту та зв'язку України Олексія Баранова з делегацією Молдавії, яку очолював міністр транспорту і дорожньої інфраструктури Молдови Анатолій Шалару, передає "Комерсант-Україна".

Перш за все, молдавська сторона повідомила, що екологічний збір з іноземних автоперевізників на території республіки, скасовано.

З цією метою, як запевнив міністр Анатолій Шалару, були внесені відповідні зміни до законів Молдавії, поки очікують прийняття парламентом.

Реклама:

Друге проблемне питання, яке було вирішено під час зустрічі, стосується гармонізації розміру максимально допустимого навантаження на вісь вантажівок, що рухаються по території Молдови і України.

На території України цей показник становить 11 т, тоді як в Молдові - 8 т. Це призводило до великих витрат українських автоперевізників.

Як відзначив в. о. директора Союзу транспортників і дорожників Молдови Євген Дацка, для вирішення цієї проблеми в парламенті Молдови зареєстровано законопроект, яким передбачено зміни до податкового кодексу республіки.

Ці зміни виключають норму про транспортний збір за надлишок ваги з іноземних перевізників, які рухаються габаритним транспортом.

До того ж Молдова погодилася уніфікувати цей розмір разом з Україною - до рівня в 11 т.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: