"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче визначити депресивність регіонів

П'ятниця, 10 вересня 2010, 16:41

Кабмін доручив Мінекономіки, Мінрегіонбуду і Держкомстату в третьому кварталі 2011 року провести моніторинг показників розвитку регіонів, районів, міст  значення для визнання територій депресивними та розробки програм подолання депресивності.

Про це сказано в розпорядженні №1794 від 8 вересня, повідомляє агентство "Українські Новини".

Цим розпорядженням Кабмін затвердив план заходів на 2011 рік з реалізації державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 року.

Зокрема, у лютому 2011 року Національному агентству з ефективного використання енергоресурсів і місцевій владі доручено розробити проекти, які вимагають першочергової реалізації в регіонах в 2011 році в рамках державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки.

Реклама:

Мінрегіонбуду, Мінекономіки та Міністерству фінансів доручено протягом року затвердити проект Державної цільової програми розробки містобудівної документації на період до 2014 року.

Протягом 2011 року Держкомзему доручено створити правові й організаційні умови для оптимального еколого-економічного землекористування з метою розвитку великотоварного сільськогосподарського виробництва.

Також комітету доручено забезпечити проведення нормативної грошової оцінки земельних ділянок у межах населених пунктів.

Мінагрополітики доручено протягом 2011 року забезпечити впровадження механізму залучення фінансових ресурсів в агропромислове виробництво, у тому числі в розвиток сільських територій та інфраструктури аграрного ринку.

Як повідомлялося, у квітні Президент Віктор Янукович створив раду регіонів як консультативно-дорадчий орган з їх розвитку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: