Дністровська ГАЕС акумулює 450 мільйонів гривень

П'ятниця, 10 вересня 2010, 16:03

Україна має намір у 2010 році направити більше 450 мільйонів гривень на будівництво Дністровської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства палива і енергетики, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Введення в експлуатацію першої черги Дністровської ГАЕС у складі 3 гідроагрегатів дозволить, за оцінками провідних проектних організацій, знизити перевитрата палива на ТЕС до 200 млн. грн. на рік", - зазначено в повідомленні.

Реалізація проекту дозволить скоротити споживання газу і вугілля, викиди в атмосферу.

Як повідомлялося, ВАТ "Укргідроенерго" планує залучити 800 млн. грн. в українських банків на завершення будівництва Дністровської ГАЕС.

Раніше голова правління "Укргідроенерго" Семен Поташник повідомив, що на жовтень 2010 заплановано створення держкомісії з прийняття в промислову експлуатацію першого гідроагрегату Дністровської ГАЕС.

Реклама:

Дністровська ГАЕС будується в Чернівецькій області на Дністрі. Її встановлена потужність у турбінному режимі, згідно з проектом, повинна становити 2268 МВт, у насосному режимі - 2947 МВт.

Проект станції передбачає установку семи однотипних гідроагрегатів.

Уряд у березні 2006 року затвердив наданий Мінпаливенерго проект завершення будівництва першої черги ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів.

Загальна кошторисна вартість першої черги, затверджена урядом, склала 3,547 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: