"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держкомтуризму каже, що на готелі до Євро-2012 необхідно 320 мільярдів

П'ятниця, 10 вересня 2010, 12:33

Для реконструкції, переоснащення, будівництва готельного господарства України в рамках реалізації держпрограми з підготовки до проведення "Євро-2012" необхідно понад 320 млрд. гривень.

Про повідомив голова Державної служби туризму і курортів (Держкомтуризму) Анатолій Пахля, передає агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Для реалізації запланованого необхідно внести капіталовкладення на суму понад 320 млрд. гривень", - сказав він, виступаючи на ХХ всеукраїнському з'їзді Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України в Івано-Франківську в п'ятницю.

"Це не бюджетні кошти, - це оборотні активи готельних підприємств, це і інвестиції як внутрішні, так і зовнішні", - пояснив Пахля.

Реклама:

За його словами, згідно з планом підготовки підприємств готельного господарства до "Євро-2012", необхідно реконструювати, переоснастити і побудувати всього 366 готелів.

У тому числі, уточнив Пахля, необхідно завершити будівництво 101 готелі, 47 з яких - у Києві, 24 - у Львові, по 15 - в Донецьку і Харкові.

"Сьогодні завдання полягає в стимулюванні залучення інвестицій, щоб програма була виконана в повному обсязі", - сказав глава відомства.

За його даними, на сьогодні в Україні 2,5 тис. готелів та інших засобів розміщення, які підлягають сертифікації, у тому числі 13 п'ятизіркових готелів і 68 - чотиризіркових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!