"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ЗАЗ" випускатиме новий дешевий автомобіль

П'ятниця, 10 вересня 2010, 12:24

Запорізький автомобілебудівний завод планує з січня 2011 року  почати виробництво нового легкового автомобіля класу "С" на платформі китайської Chery, який отримав назву ZAZ Forza.

Як повідомив голова правління ЗАТ "ЗАЗ" Микола Євдокименко спочатку автомобіль планується виробляти для українського ринку, а після досягнення 50%-ної локалізації - поставляти на експорт, передає видання "Дело".

"Основним завданням цього проекту є створення автомобіля нового рівня для сучасних ринків, але за прийнятну вартість", - підкреслив Євдокименко.

Він уточнив, що автомобіль буде вироблятися з кузовами "седан" і "хетчбек" і оснащуватися двигуном обсягом 1,5 літри.

Реклама:

За словами Євдокименко, ціна автомобіля не перевищить 100 тис. грн. Пілотну партію автомобілів планується провести в листопаді 2010 року. У Запоріжжі будуть штампувати пластмасові деталі до Forza

Глава правління ЗАЗу поки не уточнив плани виробництва на 2011 рік, проте відзначив, що для реалізації цього проекту на підприємстві створені потужності з виробництва 35 тис. автомобілів ZAZ Forza.

Голова правління також додав, що на ЗАЗі, зокрема, будуть проводитися великі штампування, пластмасові деталі, сидіння, вихлопні системи для ZAZ Forza і додав, що ЗАЗ готовий співпрацювати з виробниками автокомпонентів.

Нагадаємо, ЗАЗ в серпні 2010 року виробив 3581 автомобіль, що на 24,2% менше, ніж у серпні 2009 року. Експорт склав 1383 автомобілі, що на 40% нижче за показник серпня 2009 року.  

У порівнянні з липнем цього року виробництво в серпні знизилося на 21,8%.

ЗАЗ в даний час випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, ВАЗ, Chevrolet, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, автобуси малого класу I-VAN, запасні частини для автомобілів і експортує їх у Росію, Єгипет, Вірменію, Білорусію, Грузію, Азербайджан, Сирію, Індонезію, Албанію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!