"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держмитслужба порушила справи проти "5 каналу" за незаконний експорт пшениці

П'ятниця, 10 вересня 2010, 12:09

Митна служба України порушила 2 кримінальні справи  проти 5 каналу за порушення митного законодавства при експорті пшениці на суму більше 23 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Так в документі зазначається, що у першому випадку згідно поданої до митного органу декларації вантаж "пшениця" на теплоході Kaya Pioneer переміщувався від ТОВ "Телерадіокомпанія "Експрес-інформ" на адресу однієї зі швейцарських компаній.

Так в повідомленні зазначається, що за документами перевозилася пшениця 1, 2 та 3 класу вартістю майже 3,6 млн. грн.

Реклама:

Однак, під час здійснення митного контролю даного товару, згідно експертного дослідження Київського НДІ судових експертиз, встановлено, що замість заявленої для митного оформлення пшениці м'якої 2-го та 3-го класу фактично переміщується пшениця 1-го класу, всього загальною вагою 938 750 кг.

Це вказує на те, що митному органу як підстава для переміщення товару через митний кордон України надано документи, що містять неправдиві дані. Вартість пшениці становить трохи більше 2 млн. грн.

У другому випадку згідно поданої митному органу декларації "пшениця" переміщувалась на теплоході Kaya Pioneer (прапор Грузії) від ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ" на адресу однієї зі швейцарських компаній.

В повідомленні зазначається, що те, що вказано в документах знову не відповідало фактичній кількості пшениці. Загальна вартість переміщуваної пшениці складає більше 14 млн.грн.

"По двом кримінальним справам ведуться процесуальні дії", - сказано в повідомленні.

"Телерадіокомпанія "Експрес-інформ" та ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ" є засновниками 5 каналу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: