Виплата компенсацій RUE не позначиться на економіці - Азаров

П'ятниця, 10 вересня 2010, 11:24

Голова Партії регіонів, прем`єр-міністр Микола Азаров заявляє, що виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо виплати компанії RosUkrEnergo компенсації за газ не позначиться на стані української економіки.

Про це Азаров заявив, відповідаючи на питання журналіста, чи не призведе виконання зобов`язань перед компанією RosUkrEnergo до банкрутства "Нафтогазу", повідомляє "УНІАН".

"Зараз фінансово-економічна ситуація в країні така, що її ніщо не може поколивати, навіть друга хвиля кризи", - сказав Азаров.

Лідер партії зазначив, що влада приймає кожне своє рішення на користь держави і громадян.

Реклама:

"Не переживайте, не турбуйтеся - жодне рішення влади не буде спрямоване проти України і проти українського народу", - заявив він.

Як повідомлялося, 8 червня Арбітражний інститут Стокгольмської торгової палати зобов`язав "Нафтогаз" повернути RUE 11 млрд. кубометрыв газу і надати додатковий об`єм газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.

Шевченківський районний суд Києва 13 серпня підтвердив рішення Стокгольмського арбітражного суду, який зобов`язав "Нафтогаз" повернути швейцарській компанії 11 млрд. кубометрів газу і виплатити штраф у товарній формі у розмірі 1,1 млрд. кубометрыв газу.

У свою чергу НАК "Нафтогаз України" подала апеляцію на це рішення Шевченківського райсуду Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: