СБУ хоче контролювати зв'язок

Середа, 1 вересня 2010, 16:13

Відмова оператора CDMA-зв'язку "Інтертелеком" підключити систему перехоплення інформації на телекомунікаціях може призвести до втрати цією компанією ліцензії.

Про це повідомив прес-центр СБУ, пише видання "Дзеркало тижня".

"Інтертелеком" відмовляючись підключати систему перехоплення телекомунікацій, порушує ч. 4 ст. 39 Закону України "Про телекомунікації" та п. 3.13 Ліцензійних умов, затверджених наказом Держзвязку України № 132 від 17.06.04 р., що може призвести до втрати його ліцензії", - зазначено у повідомленні СБУ.

При тому спецслужба відкидає звинувачення компанії-оператора у намаганні здійснювати незаконне прослуховування розмов громадян.

Реклама:

"Що стосується звинувачень на адресу СБУ у намаганні здійснювати незаконне прослуховування громадян, заявляємо, що СБУ діє в межах чинного законодавства", - зазначено в повідомленні.

При тому СБУ звинувачує компанію "Інтертелеком" у спробах ввезти в країну телекомунікаційне обладнання, уникнувши належного оподаткування.

"СБУ в Одеській області виявлено та ліквідовано схему контрабандного переміщення через митний кордон України телекомунікаційного обладнання на адресу мобільного оператора ТОВ "Інтертелеком", - зазначає відомство.

Нагадаємо, оператор мобільного зв'язку стандарту CDMA ТОВ "Інтертелеком" заявляє про вимогу з боку СБУ встановити автоматичну систему зняття інформації на канали зв'язку.

"Те, що хочуть наші структури, виходить далеко за межі закону. Тому ми зайняли принципову позицію і сказали, що ми не проти виконати вимоги", - таку заяву одеському телеканалу "АТВ" у вівторок після обшуку головного офісу мобільного оператора зробив генеральний директор "Інтертелекому" Борис Акулов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!