У Тимошенко лякають, що хліб "підскочить"

Середа, 1 вересня 2010, 15:30

Ціна на хліб вже скоро може підскочити на 20-25 відсотків.

Про це заявила екс-міністр праці та соцполітики, член партії "Батьківщина" Людмила Денісова, повідомляє прес-служба БЮТ.

На її думку, одна з основних причин цього полягає у скороченні урядової допомоги аграріям.

"Місяць тому Кабмін замість того, щоб збільшити підтримку аграріїв, навпаки - істотно урізував допомогу сільському господарству із стабілізаційного фонду країни. Витрати на аграріїв скоротили майже на 60% - це більше півтора мільярди гривень", - наголосила Денісова.

Реклама:

"Скорочені статті витрат на безповоротні кредити, фінансування цільових програм, компенсації вартості складної сільгосптехніки. Все це не може не відбитися на виробниках, а потім і на цінах на сільськогосподарську продукцію", - пояснила вона.

Денісова нагадала, що "цей фонд був створений рік тому з метою запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і наповнюється в основному за рахунок доходів від приватизації - для того, щоб ці гроші потім повернулися людям", йдеться у повідомленні.

"На зниження фінансування ринок вже відреагував підвищенням цін на хліб та зерно. Хоча, ще нічого не відбулось - борошно нового врожаю ще не вироблене, зерно не реалізовано - а ціни вже поступово починають зростати", - сказала вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!