Колектив "Київміськбуду" просить про захист репутації

Середа, 1 вересня 2010, 11:45

Колектив ХК "Київміськбуд" просить Генпрокуратуру і керівництво столиці захистити забудовника від "дій, що ганьблять чесне ім'я і ділову репутацію компанії".

Про це йдеться у відкритому листі на ім'я Генпрокурора і голови СБУ, голови ДКЦПФР, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Будівельна галузь України з величезними труднощами долає наслідки світової фінансово-економічної кризи. Лише деякі підприємства галузі, менеджмент яких має досвід антикризового управління, зуміли в надзвичайно складних умовах зберегти виробничі потужності, кадровий і промисловий потенціал, вибудувати нову стратегію власної діяльності ... Саме до таких суб'єктів ринку будівництва нерухомості відноситься АТ "ХК "Київміськбуд", - йдеться в листі.

"Очевидні факти того, що до коментарів ситуації навколо компанії в засобах масової інформації та інформаційному просторі долучаються суб'єкти з дуже сумнівною репутацією, змусило нас звернутися до вас з проханням про захист "Київміськбуду", нашої ділової та ринкової репутації", - повідомляють у компанії.

Реклама:

За словами авторів звернення, "останнім прикладом такої замаскованої атаки на "Київміськбуд" є поширений відкритий лист ЗАТ "КУА "Тект", в якому "правильні вимоги" про збереження компанії подаються з позиції неприкритих звинувачень посадових осіб АТ "ХК "Київміськбуд" у протиправних діях".

"Ми не просимо грошей, не просимо преференції щодо нашої діяльності, не просимо виключного ставлення до себе. Треба інше - рішуча відсіч грубим інформаційним нападкам на Компанію, належна правова оцінка чуткам і пліткам, які порочать чесну репутацію "Київміськбуду", - наголошують автори листа.

Раніше в ЗМІ з'явився відкритий лист групи компаній "Тект", яка є акціонером ХК "Київміськбуд".

У листі на ім'я Генпрокурора, голів ССБУ і ДКЦПФР "Тект" просить "втрутитися в ситуацію, яка склалася навколо незаконного відчуження активів АОХК "Київміськбуд" та низки підприємств холдингової компанії на підставі дій і рішень посадових осіб Київради, наближених до Київського міського голови Черновецького Л. М., і посадових осіб АТ "ХК "Київміськбуд".

Як повідомлялося, ДКЦПФР заборонила протягом шести місяців, починаючи з 6 серпня 2010 року, вносити зміни до реєстру цінних паперів АТ "ХК "Київміськбуд".

ДКЦПФР також заборонила ТОВ "Компанія "Термінал-Реєстр" і будь-якому іншому реєстратору проводити операції щодо внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд".

Раніше президент АТ "Київміськбуд" Василь Можар заявляв, що отримав усну інформацію про те, що пакетом акцій компанії, який раніше належав Київраді, володіє група іноземних осіб, які планують до кінця року прибути в Україну і провести зустріч з керівництвом холдингу та визначитися з тим, як вони будуть розвивати компанію.

Тим часом у КМДА поки не готові офіційно коментувати інформацію про передачу іноземній компанії акцій АТ "Київміськбуду".

Згідно з даними ДКЦПФР, холдингова компанія "Київміськбуд" отримала виписку від реєстроутримувача ТОВ "Адрем" 17 серпня 2010 року про те, що на 16 серпня 2010 року номінальним утримувачем понад 80% акцій "Київміськбуду" є ТОВ "Фондовий союз "Україна".

Водночас, у кінці серпня Генпрокуратура звернулася до Господарського суду Києва з позовом, у якому просить зобов'язати "Фінансову компанію "Новий регіон" повернути в комунальну власність 80% акцій "Київміськбуду".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: