"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch погіршило прогноз для страховика Пінчука

Понеділок, 9 серпня 2010, 16:51

Міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило статус Rating Watch рейтингів страхової компанії "Росія" із "що розвивається"на "негативний".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу агентства.

Зміна статусу СК "Росія", яка майже на 100% належить групі EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука, стосується рейтингів фінансової стійкості компанії за міжнародною та національною шкалою, які перебувають на рівнях "B-" і "BB-(rus)".

Рейтингова дія відображає сумніви Fitch у здатності і бажанні акціонера страхової компанії "Росія" надавати їй підтримку в майбутньому, а також думку про залежність здатності компанії здійснювати погашення короткострокової заборгованості від вливань капіталу материнською компанією.

Реклама:

У той же час підтримку рейтингам компанії надає сприятлива історія її відносин з акціонером.

Fitch указує, що акціонер СК "Росія" підтримував страховика за рахунок вливань капіталу, які допомогли запобігти істотному скороченню капіталу компанії в 2009 році і першій половині 2010 року.

При цьому агентство отримало від страховика повідомлення про те, що його акціонер має намір профінансувати погашення короткострокового боргу компанії у третьому кварталі 2010 року, який СК "Росія" не змогла б погасити за рахунок власних ресурсів без шкоди для обслуговування страхових полісів.

Fitch буде розглядати погашення боргу компанією як основний рейтинговий фактор, наголошується в повідомленні агентства.

EastOne - міжнародна інвестиційно-консалтингова група, яка надає послуги в сфері стратегічного та інвестиційного управління портфелем активів з високою галузевою і географічною диверсифікацією.

Компанія створена в 2007 році українським бізнесменом Віктором Пінчуком.

Інвестиційний портфель активів, що перебувають під мандатом EastOne, охоплює понад 20 бізнесів і широкомасштабних проектів, серед яких - трубно-колісна компанія "Інтерпайп", телевізійні канали СТБ, "Новий" і ICTV, газета "Факти і Коментарі", видавництво "Економіка" (журнал "ІнвестГазета", газета "Дело" та інше).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: