Янукович наказав тримати ціни на хліб

Понеділок, 9 серпня 2010, 16:04

Президент Віктор Янукович просить віце-прем'єра Сергія Тігіпка не допустити безпідставного підняття цін на хліб.

Про це він сказав на зустрічі з Тігіпком, повідомляє прес-служба президента.

Янукович звернув увагу Тігіпка на питання формування цін на хліб та хлібобулочні вироби.

Президент нагадав про ситуацію, що склалася днями у Черкаській області, коли один із хлібокомбінатів безпідставно підняв ціну на свою продукцію.

Реклама:

"Я просив би вас разом із колегами провести відповідну роботу. Ні в якому разі не можна безпідставно піднімати ціни, і ми цього не дозволимо нікому робити", - заявив він.

У свою чергу Тігіпко запевнив Януковича, що уряд має можливість контролювати цінову ситуацію.

"Аграрний фонд фінансується добре, отже, є можливість компенсувати з бюджету збільшення ціни на зерно (якщо це станеться) для підприємств, що виготовляють хлібобулочну продукцію. Я також вважаю, що на сьогодні ціни піднімати не  можна, бо для цього немає підстав", - заявив віце-прем'єр.

У ході зустрічі Янукович і Тігіпко також обговорили ситуацію із впровадженням економічних реформ.

"...Я хотів би від вас постійно бачити активну позицію - щоб уряд готував швидко, послідовно, крок за кроком необхідні законопроекти, щоб ми реформували нашу країну", - зазначив президент.

Янукович також підкреслив, що Кабмін має ефективно використати перерву у роботі Верховної Ради з метою підготовки до початку роботи парламенту пакета необхідних законопроектів та проекту бюджету на 2011 рік.

На думку Януковича, здійснити реформи в Україні допоможе і кредит, отриманий від Міжнародного валютного фонду.

"Те, що ми сьогодні отримали кредит МВФ - це фактично кредит довіри", - сказав він, наголосивши на важливості ефективного використання отриманих коштів.

У свою чергу Тігіпко відзвітував Януковичу про стан виконання бюджету.

"Ми практично на 100% виконали державний бюджет", - сказав віце-прем'єр. Він зауважив, що друга половина року хоча і буде більш важкою, однак і більш прибутковою для бюджету.

"Можна говорити, що на першому етапі ми виграли ситуацію по консолідації бюджету, хоча варто зауважити, що зараз почнеться другий етап, коли нам потрібно повернути реструктуризований ПДВ за 2009 рік, яке накопичив попередній уряд, і з вересня цього року ми повинні також вийти на автоматичне відшкодування ПДВ для прозорих компаній", - зазначив Тігіпко.

Що стосується кредиту МВФ, Тігіпко підкреслив, що він є дуже важливою підтримкою для практичного впровадження програми реформ.

"Фактично ми упродовж двох років матимемо підтримку для реформування економіки. Ми зараз маємо покращення рейтингів держави", - сказав він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: