Electrolux купує фабрику пральних машин в Івано-Франківську

Понеділок, 9 серпня 2010, 15:46

Шведська компанія Electrolux уклала договір про купівлю фабрики з виробництва пральних машин в Івано-Франківську, яку в 2003 році придбала у АТ "Норд" італійська Antonio Merloni SpA.

Вартість операції склала 19 млн. євро, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із просиланням на прес-службу Electrolux.

"Завершення операції очікується в першому кварталі 2011 року. Нині очікується одержання дозволу на операцію з боку відповідних антимонопольних органів", - говориться в прес-релізі.

Згідно з повідомленням, покупка фабрики дозволить Electrolux розширити присутність на ринках Східної Європи.

Реклама:

Фабрика в Івано-Франківську буде працювати в рамках ланцюжка поставок Electrolux на ринки Центральної та Східної Європи.

"Україна входить до зони вільної торгівлі в рамках СНД, членами якої є Росія, Казахстан, Вірменія, Азербайджан та інші країни", - підкреслюється в прес-релізі.

"Розширення нашої виробничої бази на ринках Східної Європи підвищить конкурентоспроможність компанії і дозволить більш оперативно поставляти нашу продукцію в країни СНД", - цитує прес-служба президента і генерального директора Electrolux Ханса Страберга.

На фабриці з виробництва пральних машин в Івано-Франківську працюють 150 співробітників.

Як повідомлялося, компанія Antonio Merloni в 2003 році викупила у АТ "Норд" майновий комплекс колишнього заводу з виробництва пральних машин "Івіта", а в березні 2004 року Івано-Франківська міськрада передала товариству в оренду на 25 років 11,59 га землі на території Микитинецкої сільради.

ТОВ "Українська побутова техніка" зареєстроване в Івано-Франківську 17 жовтня 2003 року зі статутним капіталом 8,54 млн. євро.

Antonio Merloni інвестувала в цей проект понад 60 млн. євро.

Італійська компанія мала намір повністю добудувати завод і почати випуск продукції в кінці 2007 року.

Electrolux - один з найбільших виробників побутової техніки; щорічно компанія продає понад 40 млн. своїх виробів споживачам з 150 країн.

Продукція включає в себе холодильники, посудомийні машини, пральні машини, пилососи і кухонні плити, що продаються під марками Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka і Frigidaire.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!