"Енергоатом" хоче позичити мільярд на безпеку АЕС

Понеділок, 9 серпня 2010, 12:14

Держпідприємство НАЕК "Енергоатом" розраховує залучити до 1 млрд. євро у ЄБРР і у агентства Євросоюзу з атомної енергетики Euroatom.

Кошти планується залучити для реалізації програми підвищення безпеки українських атомних електростанцій (АЕС), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За даними компанії, оцінна вартість реалізації зведеної програми підвищення безпеки вітчизняних АЕС оцінюється у 1, 45 млрд. євро.

Прес-служба "Енергоатома"підкреслює, що необхідність залучення таких коштів, обумовлена відсутністю в тарифі компанії на відпуск електроенергії необхідних коштів на реалізацію цієї програми.

Реклама:

За даними НАЕК, до теперішнього часу програма пройшла державну експертизу з ядерної та радіаційної безпеки у Державному комітеті ядерного регулювання України та в міжнародної експертної організації Riskaudit.

У зведену програму увійшли всі існуючі в "Енергоатомі" програми з підвищення безпеки, включаючи рекомендації експертів МАГАТЕ.

Крім того, модернізація та підвищення безпеки дозволить продовжити термін експлуатації енергоблоків АЕС, резюмують в "Енергоатомі".

Нагадаємо, що "Енергоатом" є оператором всіх діючих АЕС України.

Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції, які оснащені водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 Гвт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: