МВФ ХОЧЕ ЩЕ ОДНОГО ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ГАЗУ НА 50%

Понеділок, 9 серпня 2010, 10:48

Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго до тих пір, поки внутрішні ціни на газ та ціни імпорту не досягнуть паритету.

Про це говориться в меморандумі української влади, направленому МВФ в рамках підготовки відновлення кредитного співробітництва в середині липня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Подальше підвищення буде необхідно, щоб уніфікувати ціни для всіх користувачів газу до рівня паритету з імпортом і забезпечити "Нафтогаз України" ресурсами, необхідними для поліпшення інфраструктури та виконання своїх зобов'язань, не покладаючись на бюджетні кошти", - сказано в документі.

"Додаткове підвищення цін на 50% для населення і комунальних підприємств буде проводитись у квітні 2011 року", - планує українська влада.

Реклама:

Згідно з меморандумом, передбачається подальше збільшення цін на газ для населення і теплокуммуненерго раз на півроку, поки вони не досягнуть паритету з цінами імпорту.

"Після цього всі ціни на газ будуть корегуватися в міру необхідності, відображаючи ринкові ціни", - йдеться в меморандумі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: