"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров пообіцяв нове житло жертвам повеней

Субота, 7 серпня 2010, 18:31

Усі сім'ї, будинки яких були зруйновані чи пошкоджені внаслідок повеней і зсувів ґрунту в Чернівецькій області, до осені мають отримати нове житло.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров після урочистого засідання із нагоди святкування Дня утворення Чернівецької області, повідомляє урядовий портал.

Він зазначив, що 70-річчя Чернівецької області - це свято всієї України.

"Відзначаючи ювілей невід'ємної частини нашої держави, головне, що хочу підкреслити - це те, що кордони України були, є і будуть недоторканими", - заявив Азаров.

Реклама:

Крім того, прем'єр зазначив, що виконання рішення президента, Ради нацбезпеки й оборони і відповідних доручень уряду щодо запобігання пожеж в області організовано на високому рівні: не зважаючи на аномальну спеку, в області не сталося жодної пожежі.

Азаров запевнив, що абсолютно всі сім'ї, будинки яких постраждали під час повеней і зсувів, восени мають мати дах над головою, тепло і щоб діти пішли до школи.

"Доручаю вам, Михайле Миколайовичу (голові Чернівецької ОДА Папієву), взяти це питання під свій особистий контроль", - заявив прем'єр.

Азаров зазначив, що всі необхідні кошти для будівництва будуть виділені вчасно.

Прем'єр у суботу провів нараду з питань забезпечення стабільної роботи підприємств житлово-комунальних господарств і паливно-енергетичного комплексу Чернівецької області, під час якої отримав звіти про рівень підготовки в області заходів щодо підвищення соціального захисту населення.

У нараді взяли участь голови обласних і районних державних адміністрацій, керівники підприємств області, які відповідають за стабільну роботу в осінньо-зимовий період, а також представники ряду міністерств та відомств.

З нагоди святкування 70-тої річниці утворення Чернівецької області Азаров також вручив державні нагороди, якими президент відзначив найкращих трудовиків, та урядові нагороди.

Також у суботу була введена в дію друга черга об'їзної дороги навколо Чернівців. 

Азаров у виступі на врочистостях нагадав, що першу чергу цієї дороги у 2004 році відкривав в якості глави уряду нинішній президент Віктор Янукович.

"Очевидно, як президент України Віктор Федорович візьме участь у відкритті третьої і четвертої черг цього важливого автошляху на Європу", - додав Азаров.

Прем'єр також повідомив, що зараз уряд розробляє комплексну державну програму запобігання руйнівним наслідкам стихійних лих, зокрема паводків.

"У програмі будуть максимально враховані проблеми і особливості Чернівецької області. Ви знаєте, що держава виділила кошти на ліквідацію наслідків стихійного лиха, більше того - ми профінансуємо і введемо в експлуатацію ті об'єкти, які не були відновлені після повені 2008 року нашими попередниками", - пообіцяв Азаров.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!