Маркування "Без ГМО" може зникнути з солі і питної води

Субота, 7 серпня 2010, 10:52

Маркування "Без ГМО" може зникнути з упаковок солі і питної води.

Про це заявив голова Держспоживстандарту Олег Поволоцький, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ці продукти не можуть містити ГМО апріорі. Тому маркування "Без ГМО" може зникнути. Відповідна законодавча ініціатива зараз перебуває на розгляді у Верховній раді", - сказав він.

Поволоцький також повідомив, що Держспоживстандарт співпрацює з Міністерством охорони здоров'я щодо розробки переліку продуктів, які можуть містити генетично модифіковані організми.

Реклама:

Крім того, фахівці Держспоживстандарту обіцяють у вересні 2010 року випустити "Довідник споживача", де в окремому розділі будуть розміщені назви і найменування продуктів із зафіксованим або потенційно можливим вмістом ГМО.

Як повідомляЛОСЯ, 17 грудня 2009 року Верховна рада прийняла закон про обов`язкове інформування громадян про наявність у харчових продуктах генетично модифікованих організмів (ГМО).

Дія закону не поширюється на тютюн і тютюнові вироби, а також харчові продукти, вироблені для особистого споживання.

Забороняється оборот харчових продуктів, етикетування яких не відповідає цьому закону і відповідним технічним регламентам.

Усі харчові продукти, які перебувають в обороті в Україні, етикетують державною мовою України і містять у доступній для сприйняття споживачем формі інформацію про наявність або відсутність у харчових продуктах ГМО, що відображається на етикетці харчового продукту написом "з ГМО" або "без ГМО" відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!