"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міліція оприлюднила географію хабарництва

П'ятниця, 6 серпня 2010, 18:24

Найбільші суми хабарів вимагають в економічно розвинених областях України та в областях з високим рекреаційним потенціалом.

Про це заявив у статті для "Дзеркала тижня" співробітник департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС Геннадій Карпюк.

"Географія хабарництва по-українськи має ту особливість, що великі суми "беруть" в економічно розвинених містах чи в зонах рекреації: Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Одеська області, Київська область, АР Крим, Карпати і Закарпаття", - зазначив він.

При цьому Карпюк заявив, що найбільші хабарі отримують зазвичай чиновники і представники самоврядування, причетні до розподілу землі.

"Цікаво, що рейтинг найгучніших розкритих хабарів 2009 року очолюють представники місцевого самоврядування та чиновники середньої ланки", - зазначив він.

"Очолює цей список голова Коблевської сільради Березанського району Миколаївщини зі спробою отримати "в конверті" 8,5 мільйонів гривень", - йдеться у публікації.

"На другому місці - перший заступник міського глави Вишневого Київської області з 4,2 мільйонами, і бронзовими "антипризерами" стали глава правління житлово-будівельного товариства індивідуальних забудовників "Аю-Даг" і один з членів правління, які хотіли збагатитися на 3,9 мільйона гривень", - зазначив Карпюк.

За інформацією заступника начальника Департаменту по боротьбі з економічною злочинністю МВС Юрія Дегтяра, в Україні серед голів селищних рад є навіть певна кількість мультимільйонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: