"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Київміськбуді" пояснили, нащо поміняли реєстратора

П'ятниця, 6 серпня 2010, 15:01

Причиною призначення реєстратором ХК "Київміськбуд" компанії "Адрем" замість компанії "Термінал-Реєстр" є завищення розцінок останньої на надання послуг.

Про це заявив президент "Київміськбуду" Василь Можар, повідомляє агентство "Українські новини".

"Відповідно до статуту "Київміськбуду", який діє на сьогодні, рішення щодо зміни реєстратора ухвалює наглядова рада. Реєстратор почав халтурити, тому ухвалено рішення його замінити. Дуже дорого почав виставляти рахунки", - сказав Можар.

Наглядова рада холдингу складається із двох членів: новообраного голови Дениса Комарницького (голова фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київраді) і члена наглядової ради Володимира Бялковського.

Реклама:

Джерело в компанії повідомило агентству, що Бялковський зараз у відпустці і перебуває за межами України.

Коментуючи ситуацію з перевіркою Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку інформації про власників акцій компанії, Можар зазначив, що всі документи колишній реєстратор передав компанії "Адрем".

У свою чергу, представник ДКЦПФР повідомив, що у разі якщо фахівці комісії не встигнуть перевірити документи в "Термінал-Реєстрі", то продовжать перевірку документів при новому реєстраторі - "Адремі".

Як повідомлялося, раніше ХК "Київміськбуд" призначила реєстратором "Адрем" замість "Термінал-Реєстр".

Раніше Можар заявив про виведення компанії з комунальної власності.

У компанії існує думка, що зараз мажоритарним власником холдингу є зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко.

В 2008 році, після того як компанія "Термінал-Реєстр" була визначена реєстратором холдингу, низка ЗМІ повідомляли про приналежність "Термінал-Реєстру" Супруненку.

23 липня 2010 року перший заступник Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив про намір перевірити інформацію про виведення ХК "Київміськбуд" з комунальної власності.

Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств доручило ДКЦПФР до 30 липня перевірити інформацію про акціонерів "Київміськбуду".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: