У "РосУкрЕнерго" сподіваються розібратися з "Нафтогазом" до осені

П'ятниця, 6 серпня 2010, 13:25

Справа за позовом "РосУкрЕнерго" щодо виконання "Нафтогазом України" рішення Стокгольмського суду може розтягнутися на 4 місяці.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерело, близьке до РУЕ.

За словами співрозмовника видання, це може бути пов'язане з тим, що після рішення суду першої інстанції протягом 10 днів може бути подана апеляція, яка має бути розглянута протягом місяця, а потім касаційна скарга - може бути розглянута протягом ще двох місяців.

Втім, у РУЕ розраховують врегулювати юридичну сторону конфлікту до 1 вересня, щоб встигнути виробити схему повернення газу до початку опалювального сезону.

Реклама:

У прес-службах "Газпрому", Мінпаливенерго та "Нафтогазу" коментувати позов РУЕ відмовилися.

У "РосУкрЕнерго" уточнили, що клопотання про примусове виконання рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, який зобов'язав "Нафтогаз України" повернути трейдеру 12,1 млрд. кубометрів газу, подали до Шевченківського райсуду Києва 16 липня.

20 липня суд прийняв справу до провадження.

До 30 липня "Нафтогаз" повинен був надати свої аргументи і заперечення.

За інформацією джерел газети, вони були надані - голова "Нафтогазу" Євген Бакулін пояснив, що для них "пріоритетом є верховенство закону".

У першій інстанції справа має бути розглянута до 30 серпня.

На думку лідера БЮТ Юлії Тимошенко, позовні вимоги РУЕ вже призвели до підвищення цін на газ для населення України на 50% з 1 серпня.

Вона закликала громадян звернутися до того ж суду для захисту власних інтересів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!