У Європі заборонили BlackBerry

П'ятниця, 6 серпня 2010, 12:23

Єврокомісія, вищий виконавчий орган Євросоюзу, наказала своїм співробітниками припинити користуватися мобільними телефонами BlackBerry.

У різних підрозділах Єврокомісії працюють близько 32 тис. осіб, всім їм рекомендовано перейти на американські смартфони iPhone і тайванські HTC Wildfire, пише Газета.Ru.

Смартфони BlackBerry виробляються канадською компанією Research In Motion (RIM).

RIM дуже популярна в США, у великих корпорацій склалася традиція використовувати для внутрішнього спілкування її телефони, нагадує видання.

Реклама:

В основному за рахунок корпоративних клієнтів RIM і займала довгий час одне з лідируючих місць з продажу апаратів.

Пояснюється це тим, що RIM пропонувала дві характерні послуги: push-email (моментальне отримання пошти на телефон) і систему упаковки та шифрування даних, яка не давала перехоплювати корпоративну інформацію, будь то голос, пошта чи СМС.

Шифрується сигнал, переданий як на телефони BlackBerry, так і на апарати інших виробників.

Обробка сигналу відбувається на серверах компанії, розташованих в основному в Канаді і почасти в США. Алгоритми шифрування RIM єдині по всьому світу.

Представник Єврокомісії не пояснив причини введення заборони смартфонів від RIM, але зауважив, що це було зроблено після проведення аналізу всіх смартфонів на ринку "через низку ключових показників, включаючи фінансові та пов'язані з сфері безпеки".

З продуктами інших виробників таких проблем не виникає.

Конфлікт з владою ЄС негативним чином позначиться на компанії RIM, оскільки чиновники були одними з основних споживачів їхніх пристроїв.

За даними Nielsen, у другому кварталі 2010 року частка Blackberry знизилася з 45% до 33% в порівнянні з тим же періодом 2009 року.

При цьому тільки 42% власників Blackberry мають намір купити наступну модель цієї фірми, у той час як понад 50% опитаних планують змінити свої телефони на моделі iPhone або Android.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!