"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нова влада поклала око на елітні землі під Києвом

П'ятниця, 6 серпня 2010, 12:14

Столична влада готує список земельних ділянок, які будуть вилучені у приватних осіб.

Уже виявлено більше 100 ділянок, які були передані з порушеннями, повідомив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, пише газета "Сегодня".

"Вони - у Конча-Заспі, Феофанії. Розглядається можливість повернення місту Жукового острова. Але конкретніше сказати не можу. Ведеться слідство", - сказав Мазурчак.

Він додав, що наразі проти екс-керівника "Плесо" порушено кримінальну справу за порушення при землевідведеннях у прибережних зонах.

Реклама:

"Ми були готові до численних порушень, коли прийшли працювати в мерію. Але такий рівень бардака навіть уявити собі не могли", - сказав Мазурчак.

Також міське керівництво планує на найближчій сесії Київради у вересні скасувати приватизацію більше 300 об'єктів нерухомості.

За словами Махурчака, після рішення Київради ці об'єкти, окремі з яких вже перейшли в приватну власність, будуть у судовому порядку повернуті у власність міста

"У тому, що депутати проголосують, я не сумніваюся", - сказав чиновник.  

Серед будівель, які хотіли продати, - будинку Антимонопольного комітету Києва, Головних управлінь мерії, приміщення міліції, податкової. Зараз їх вилучили із програми приватизації.

Якби вони були продані, то мерії, довелося б платити за оренду своїх же приміщень, відповідно збільшилися б видатки на утримання апарату, відзначає видання.

"Більшість об'єктів зі списку підпадають під заборону на приватизацію. Але приписувалася нічого фраза, яка нічого не значила, "з наданням іншого приміщення". Його або не надавали, або писали міфічну адреса, якої немає в природі", - сказав Мазурчак.

Він додав, що частина приміщень уже була продана. Наприклад, райвідділів міліції, Головного управління з благоустрою, декількох структур.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!