"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Жеваго витратить більше мільярда на полтавське родовище

Четвер, 5 серпня 2010, 15:42

Гірничорудна компанія Ferrexpo має намір вкласти 1,3 млрд. доларів у розвиток Єристовського родовища в Полтавській області.

За словами фінансового директора Ferrexpo Кріса Мейва, це будуть власні кошти компанії, повідомляє агентство Bloomberg.

Реалізувати проект планується у декілька етапів. Перші 300 млн. доларів Ferrexpo направить на збільшення виробництва окатишів з 9 млн. тонн до 12 млн. тонн.

Такого результату компанія планує досягти до 2013 року.

Реклама:

Решта коштів повинна піти на будівництво гірничо-збагачувального комбінату, що дозволить наростити щорічне виробництво до 20 млн. тонн.

Про терміни завершення проекту компанія не повідомляє.

"Швидкість, з якою ми зможемо нарощувати видобуток, залежить від обсягу грошей, який буде генерувати наш бізнес", - сказав Мейв.

Відомо, що український бізнесмен Костянтин Жеваго володіє 51% Ferrexpo plc, власник 25% - компанія BXR Group Limited, яка є мажоритарним акціонером найбільшої в Центральній Європі вугільної компанії New World Resources NV.

Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,31% акцій основного активу - Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Комбінат спеціалізується на видобутку залізної руди кар'єрним способом.

Основними споживачами його продукції є компанії з Австрії, Сербії, Словаччини, Чехії та інших європейських країн, а також Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: