Жеваго збільшив прибутки у 4,8 рази

Четвер, 5 серпня 2010, 15:10

Гірничорудна компанія з активами в Україні Ferrexpo plc у січні-червні 2010 року збільшила чистий прибуток в 4,8 рази, або на 110 млн. доларів, у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року - до 138,71 млн. доларів.

Згідно зі звітом компанії, який оприлюднено на Лондонській фондовій біржі, дохід компанії зріс на 74,3%, або на 224 млн. доларів, до 525,83 млн. доларів, повідомляє агентство "Інтерфвакс-Україна".

Як уточнюється в прес-релізі Ferrexpo, в першому півріччі досягнуто значний рівень виробництва.

При цьому відбулося збільшення ціни продажів, зокрема, з 90% до 120% у другому кварталі в порівнянні з базовою ціною на 2009/2010 роках.

Реклама:

За даними компанії, попередньо дивіденди нараховуються по 3,3 цента на акцію.

Компанія планує продовжити проводити переоцінку витрат і графіка робіт з Єристовським проектом, з тим щоб збільшити в два рази обсяги виробництва в середньостроковій перспективі.

Як відомо, Ferrexpo plc котирується на Лондонській фондовій біржі з червня 2007 року.

Український бізнесмен Костянтин Жеваго володіє 51% Ferrexpo plc, власник 25% - компанія BXR Group Limited, яка є мажоритарним акціонером найбільшої в Центральній Європі вугільної компанії New World Resources NV.

Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,31% акцій основного активу - Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Комбінат спеціалізується на видобутку залізної руди кар'єрним способом.

Основними споживачами його продукції є компанії з Австрії, Сербії, Словаччини, Чехії та інших європейських країн, а також Китаю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: