Бродський хоче спростити життя будівельникам

Четвер, 5 серпня 2010, 13:36

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський пропонує зменшити максимальний термін експертизи будівельних робіт з 90 до 45 днів і зобов'язати експертів надавати проміжні результати перевірки кожні 5 днів.

Про це він заявив під час засідання робочої групи, присвяченого проблемам будівельної галузі, повідомляє прес-служба політика.

"Наше кінцеве завдання - відкрити людям можливість легко входити в будівельний бізнес. З іншого боку, ми повинні сформувати в бізнесі відповідальність за свою діяльність на всіх етапах її проведення", - сказав Бродський.

Голова Держкомпідприємництва підкреслив, що в цілому час проходження необхідних для початку будівництва процедур треба зменшити, щонайменше, втричі.

Реклама:

На сьогодні процес отримання дозволу може розтягтися на два роки, нагадав він.

Серед інших пріоритетних завдань в будівельній галузі, які ставить перед собою Держкомпідприємництва, - оптимізація витрат замовника і підрядника під час проходження документообігу та недопущення монополізації в будівельній сфері.

Враховуючи побажання представників будівельних компаній, які були присутні на засіданні, Бродський доручив робочій групі виписати чіткі критерії для видачі та позбавлення ліцензій суб'єктів господарювання.

Одним з критеріїв має бути вища спеціальна освіта керівника будівельної компанії.

"Не може бути лікарем людина без спеціальної вищої освіти, так само не може керівник будівельної компанії або головний інженер бути без відповідного вищої освіти. Треба покласти край непрофесійності в будівельній сфері", - підкреслив Бродський.

Разом з тим Держкомпідприємництва підтримало пропозицію про безстрокове продовження 5-річної ліцензії у разі позитивного досвіду роботи компанії на ринку будівельних робіт та офіційного працевлаштування всіх її працівників.

У комітеті обіцяють зібрати пропозиції представників будівельного ринку та ініціювати відповідні зміни правової бази у сфері будівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!