"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держбанки лідирують у рейтингу надійності депозитів

Четвер, 5 серпня 2010, 12:59

"Економічна правда" презентує черговий регулярний рейтинг найбільших банків України за рівнем надійності депозитних вкладів.

Рейтинг базується на аналізі фінансової звітності банків за перше півріччя 2010 року та прогнозах аналітиків щодо перспектив фінансових установ.

До рейтингу "Економічної правди" увійшли банки з перших двох груп за ранкінгом НБУ, які активно працюють з депозитами населення.

У формуванні прогнозу брали участь аналітики інвестиційної компанії Astrum Investment Management та Dragon Capital.

Реклама:

З рейтингу цього разу були виключені банки з третьої групи за ранкінгом НБУ, оскільки частина з них є кептивними, а їхні незначні розміри не дозволяють адекватно порівнювати їх з найбільшими установами.

Також у рейтингу ви не знайдете банк "Кредіт Агріколь", ІНГ Банк та Сіті Банк через те, що ці фінансові інститути не приймають депозити від фізичних осіб в Україні, відповідно недоцільно розглядати їхню фінансову стабільність в розрізі надійності депозитних внесків.

Лідерами рейтингу (група "А" - "надійний") традиційно стали державні банки Укрексімбанк та Ощадбанк, а також Райффайзен банк Аваль, який входить до австрійської міжнародної фінансової групи і в минулому рейтингу посідав лише 10 сходинку.

Банки групи "А" окрім достатнього рівня підтримки акціонерів відзначаються високими показниками ліквідності, прибутковості та суттєвим приростом власного капіталу за останнє півріччя. Поєднання таких факторів сприяє росту фінансової надійності установ.

Утім, як свідчать опитування клієнтів, крім позитивного фінансового профілю лідерам варто потурбуватися про вищий рівень обслуговування вкладників, якого дещо бракує у громіздких системних банках.

До групи "D" ("поганий") традиційно потрапили Родовід Банк і Надра Банк. Стан ще 17 банків оцінено, як "стабільний", 12 банків - як "задовільний".

З детальними результатами рейтингування можна ознайомитися у статті "Рейтинг надійності банківських внесків" на "Економічній правді".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!