"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В кінці серпня Україна визначить переможця "ядерного" конкурсу

Четвер, 5 серпня 2010, 12:16

Підсумкове засідання Міжвідомчої конкурсної комісії з вибору технології створення в Україні підприємства із виготовлення ядерного палива відбудеться в кінці серпня.

Про це заявила заступник глави Міністерства палива та енергетики Наталія Шумкова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Обидві компанії (ВАТ "ТВЕЛ" і Westinghouse Electric) подали документи. Жодна з компаній не зняла свою кандидатуру. Всі зафіксовано", - сказала вона.

За словами Шумкової, 6 серпня всі експерти комісії отримають необхідні матеріали, на вивчення яких їм надається чотири дні.

Реклама:

Після цього вони повинні сформулювати свої питання до учасників конкурсу.

Мінпаливенерго, у свою чергу, протягом трьох днів узагальнить ці питання, і ще два тижні конкурсанти будуть давати відповіді на питання експертів.

"Після цього можна буде проводити остаточне засідання комісії", - резюмувала Шумкова.

Як повідомлялося, затверджена урядом державна цільова економічна програма "Ядерне паливо України" передбачає введення в експлуатацію першої черги заводу з фабрикації ядерного палива в 2013 році.

Потреба АЕС України в тепловидільних збірках для реакторів типу ВВЕР-1000 в 2009-2012 роках оцінюється в 620 штук щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: