Тимошенко: тарифи на газ підняли, щоб розрахуватися з Фірташем

Четвер, 5 серпня 2010, 11:02

Компанія "РосУкрЕнерго" 19 липня звернулася до Шевченківського районного суду Києва із клопотанням про примусове виконання рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма, який 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на її прес-службу.

"19 липня компанія "РосУкрЕнерго АГ" звернулася до Шевченківського районного суду Києва із клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року", - заявила Тимошенко.

На її думку, саме з необхідністю виконання вимог "РосУкрЕнерго" пов'язане рішення Національної комісії регулювання енергетики про підвищення ціни на газ для населення на 50% з 1 серпня.

Реклама:

"Немає сумнівів, що ці гроші держава буде брати з кишені кожного громадянина. Підвищення тарифів на газ на 50% зроблено саме для цього", - підкреслила лідерка БЮТ.

У зв'язку з цим Тимошенко закликає громадян звернутися як третя сторона до суду, який розглядає клопотання "РосУкрЕнерго", щоб захистити свої інтереси.

Як повідомлялося, Україна веде переговори з російським "Газпромом" про вирішення ситуації, пов'язаної з рішенням арбітражу щодо "РосУкрЕнерго" без порушення газового балансу України.

Національна комісія регулювання електроенергетики з 1 серпня підвищила роздрібні ціни на природний газ для населення в середньому на 50% до 72,54-295,41 коп/куб. м (із ПДВ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!