"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Агрофонд має закупити зерна на 300 мільйонів

Середа, 4 серпня 2010, 12:01

Міністерство аграрної політики дало рекомендації Аграрному фонду щодо орієнтовних обсягів заставних закупівель зерна врожаю 2010 року.

Про це ідеться в листі Мінагрополітики до Української зернової асоціації, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Так, згідно з пропозицією МінАП, Аграрному фонду рекомендується закупити 272,6 тис. тонн пшениці загальною вартістю 194,9 млн. гривень, ячменю - 184,6 тис. тонн на 105,8 млн. гривень.

В цілому обсяг закупівель має скласти 457,2 тис. тонн зерна вартістю 300,7 млн. гривень.

Реклама:

МінАП нагадало, що постановою Кабміну №487 від 23 червня 2010 року був встановлений розмір плати за використання бюджетної позики виробниками зерна в межах режиму державних заставних закупівель на 2010/11 маркетинговий період, який становить 7,55% річних.

У міністерстві також повідомили, що нині на узгодженні у відомстві знаходиться проект наказу "Про розміри бюджетної позики під заставу об'єктів державного цінового регулювання", який встановлює розміри бюджетної позики під заставу окремих об'єктів цінового держрегулювання у 2010/11 маркетинговому році на рівні 80% від мінімальної інтервенційної ціни.

У листі сказано, що після узгодження і затвердження цих документів Аграрний фонд почне підтримку сільгосптоваровиробників шляхом здійснення заставних закупівель у межах режиму заставних держзакупівель в поточному маркетинговому періоді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: