В Одесі розвантажився черговий танкер з нафтою для Білорусі

Середа, 4 серпня 2010, 10:22

В Одеському порту завершилося розвантаження танкера Minerva Alexandra, який доставив з Венесуели чергову партію нафти для Білорусі.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу державного підприємства "Одеський морський торговельний порт".

Всього танкер привіз понад 77,5 тис. тонн нафти, яка потім залізницею буде доставлена на Мозирський нафтопереробний завод.

Наступний танкер з нафтою для Білорусі очікується 10 серпня.

Реклама:

Як повідомлялося, перша партія нафти, видобута білорусько-венесуельським спільним підприємством "Петролеро БелоВенесолана", була доставлена в Одеський МТП у квітні.

Другий танкер прибув 19 червня, третій - 29 червня, четвертий - 19 липня.

Перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв і перший заступник прем'єра Білорусі Володимир Семашко 12 липня підписали угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Білорусі про заходи щодо розвитку співробітництва з транспортування нафти по території України до Білорусі.

За даними прес-служби Мінпаливенерго, Україна має технічні можливості для прийому нафти у чорноморських портах країни, її перевалки і подальшого транспортування до Білорусі з використанням залізничного і трубопровідного транспорту відповідно до запропонованих білоруською стороною обсягів - до 4 млн. тонн нафти в період з 1 травня 2010 року по квітень 2011 року із подальшим збільшенням до 10 млн. тонн нафти на рік.

Контракт про постачання нафти до Білорусі через Одеський МТП був підписаний під час візиту президента цієї країни Олександра Лукашенка до Венесуели у березні.

Згідно з домовленостями Лукашенка і президента Венесуели Уго Чавеса, Мінськ планує закупити в Каракаса 4 млн. тонн нафти в 2010 році і 10 млн. тонн - у 2011 році.

Закуплена Білоруссю венесуельська нафта надходить танкерами в порт Одеси, а звідти доставляється на Мозирський НПЗ залізницею транзитом через Україну

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!