"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продаж "Укртелекому" відклали на місяць

Середа, 4 серпня 2010, 10:10

Фонд держмайна відклав на місяць терміни початку приватизації ВАТ "Укртелеком"  і тепер має намір оголосити конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 92,79% акцій компанії у вересні 2010 року.

Відповідні зміни внесено наказом ФДМ від 30 липня в план-графік виставлення на продаж пакетів акцій суб'єктів господарювання на друге півріччя поточного року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, раніше голова ФДМ Олександр Рябченко заявляв, що конкурс із продажу "Укртелекому" необхідно оголосити до 15 серпня, щоб за рахунок очікуваних надходжень у розмірі мінімум 10 млрд. гривень виконати план приватизації, закладений у держбюджет-2010.

Водночас, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у червні заявив, що найближчі місяць-два питання приватизації "Укртелекому" стояти не буде.

Реклама:

Уряд почав підготовку "Укртелекому" до приватизації з кінця 90-х років минулого століття. Однак поки вдалося провести лише пільговий продаж, а у держави як і раніше залишається 92,79% акцій підприємства.

Уряд Юлії Тимошенко намагався продати "Укртелеком" в 2008 році, закріпивши в держвласності 25% +1 акція.

Тоді ціна однієї акції на ринку становила 1,04 грн., з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд. гривень.

Потім ціна акцій знизилася, і уряд в квітні того ж року визначив початкову ціну цього пакету в 12 млрд. гривень.

Востаннє 67,79% акцій "Укртелекому" планувалося виставити на аукціон у грудні 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!