Пінчук запропонував власникам облігацій невигідну реструктуризацію

Середа, 4 серпня 2010, 09:42

Компанія "Інтерпайп" Віктора Пінчука в день погашення єврооблігацій на суму 200 млн. доларів - 2 серпня - запропонувала власникам паперів реструктурувати заборгованість.

У повідомленні на сайті Люксембурзької фондової біржі інвесторам було запропоновано продовжити термін обігу паперів на сім років в обмін на збільшення купонної ставки з 8,75% до 10,25% річних, пише газета "Комерсант-Україна".

У разі швидкого (терміни не називаються) схвалення нових умов інвестори додатково отримають 1,25% від номіналу, в іншому випадку - 0,5%.

Крім того, власники облігацій повинні відмовитися від оголошення дефолтів із заборгованості компанії на термін до 31 жовтня. Тоді вони отримають 17,5 млн. доларів за неоплаченими і накопиченими купонами.

Реклама:

Збори власників паперів призначено на 17 вересня.

Відразу в декількох інвесткомпаніях у коментарі виданню назвали запропоновані умови вкрай невигідними.

На думку аналітиків Renaissance Capital, вони гірші, ніж у більшості українських компаній.

Зокрема, умови не передбачають грошової виплати частини номіналу відразу після досягнення угоди, каже аналітик інвесткомпанії Astrum Investment Management, яка представляє інтереси декількох власників єврооблігацій, Сергій Фурса.

З ним погоджується аналітик російського інвестбанку "Траст" Сергій Гончаров: "Наприклад, VAB Банк і ПУМБ продовжили терміни звернення своїх єврооблігацій лише на чотири роки з погашенням частини тіла боргу - 10% і 8% відповідно, а також погодилися виплачувати купони щоквартально, а не раз на півроку, як Interpipe".

Як повідомлялося, випуск єврооблігацій з погашенням 2 серпня 2010 року "Інтерпайп" провів в липні 2007 року.

Процентний дохід за паперами в розмірі 8,75 млн. доларів мав виплачуватися раз на півроку.

Але спочатку 2 лютого, а потім 2 серпня 2010 року "Інтерпайп" не здійснив виплату за купоном, таким чином допустивши технічний дефолт.

Раніше компанія Corblow, яка контролює близько 3% випуску паперів, ініціювала скликання зборів власників євробондів, на якому планувалося пред'явити облігації до дострокового погашення і добитися виплати купона, але необхідної кількості голосів - 25% - інвестори не набрали.

За даними учасників ринку, в кінці 2008 - на початку 2009 року структури, близькі до основних акціонерів "Інтерпайпу", викупили частину єврооблігацій за ціною 47% від номіналу, сконцентрувавши в результаті близько 70% випуску паперів, зазначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: