"Луганськтепловоз" знову заберуть у росіян?

Вівторок, 31 серпня 2010, 20:19

У ФДМ на сьогодні немає іншого виходу, окрім як розірвати договір купівлі-продажу з покупцем "Луганськтепловоза" - дочірньою компанією російського "Трансмашхолдингу" "Брянським машзаводом".

Про це повідомив УНІАН перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, народний депутат (НУ-НС) Олександр Бондар.

За його словами, відсутність на сьогодні будь-якої офіційної інформації про переказ покупцем "Луганськтепловоза" коштів за придбаний ним пакет акцій підприємства може свідчити тільки про одне - що гроші так і не надійшли на рахунок фонду.

Водночас, за словами Бондаря, умовами договору купівлі-продажу, а також чинним законодавством чітко прописується, що в разі якщо після закінчення відведених двох місяців від дати укладення договору гроші покупцем так і не будуть переказані, ФДМ зобов`язаний через суд визнати даний договір недійсним.

Реклама:

"Жодних інших варіантів і прочитань тут просто бути не може", - відзначив нардеп.

"Якщо ФДМ цього не зробить, це вже буде справою прокуратури", - додав він.

Бондар також повідомив, що розпорядження Кабінету міністрів про проведення взаємозаліку суперечить чинному законодавству, в якому чітко прописується, що гроші колишньому власникові підприємства можуть бути повернені лише з подальшого продажу підприємства.

Нардеп також відзначив, що на даний момент ФДМ і Кабмін прагнуть якимсь чином знайти вихід із ситуації, що створилася, зокрема, уряд, швидше за все, "вмовляє" російського інвестора переказати необхідні кошти за придбане ним підприємство.

У ФДМ на даний момент відмовляються надавати будь-яку інформацію про переказ покупцем "Луганськтепловоза" необхідної суми.

Термін оплати за придбаний пакет акцій підприємства минув 30 серпня цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!