ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАСВІТИЛА ПОКУПЦЯ "КИЇВМІСЬКБУДУ"

Вівторок, 31 серпня 2010, 18:43

Генеральна прокуратура просить суд зобов'язати "Новий регіон" повернути80% ХК "Київміськбуд" у комунальну власність.

Зокрема, Генпрокуратура звернулася до Господарського суду Києва з позовом, у якому просить зобов'язати "Фінансову компанію "Новий регіон" повернути в комунальну власність акції  "Київміськбуду", йдеться в ухвалі суду, повідомляють "Українські Новини".

Варто відзначити, що "Новий регіон" сконцентрував 80% акцій "Київміськбуду" в результаті підписання 29 липня 2009 року договору купівлі-продажу з Головним управлінням комунальної власності КМДА.

У своїй позовній заяві силове відомство просить суд визнати недійсним вказаний договір і зобов'язати "Новий регіон" повернути придбані акції територіальній громаді Києва за актом приймання-передачі.

Реклама:

Крім того, Генпрокуратура подала клопотання про накладення арешту на 80% акцій "Київміськбуду" як забезпечувальний захід.

Судове засідання призначено на 16 вересня 2010 року.

Як повідомлялося, 15 липня на зборах директорів президент "Київміськбуду" Василь Можар заявив про виведення компанії з комунальної власності.

Після цього Київська міська державна адміністрація заявила про наміри повернути холдингову компанію "Київміськбуд" у комунальну власність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: