Уряд хоче відбирати житло за невчасну сплату компослуг?

Вівторок, 31 серпня 2010, 16:58

Уряд ініціює ухвалення законопроекту, який дозволить відбирати у громадян житло за невчасну сплату житлово-комунальних послуг.

Про це заявив міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду Андрій Павловський, повідомляє УНІАН.

Він повідомив, що відповідним урядовим законопроектом, який Верховна рада розглядатиме на початку чергової сесії парламенту, пропонується з 1 січня 2011 року відмінити тимчасову заборону на стягнення з громадян пені за несвоєчасну сплату житлово-комунальних послуг.

За словами Павловського, діючим законодавством передбачено, що така заборона діє до моменту існування у державі заборгованості з виплати заробітної плати, пенсії та стипендії.

Реклама:

"З приходом до влади Януковича та Азарова ця заборгованість лише зростає, зокрема, протягом останніх місяців вона зросла більш ніж на 300 млн. гривень, особливо в Донецькій, Луганській та Харківській областях", - наголосив він.

Павловський зазначив, що, за офіційними даними уряду, населення розраховується за газ та житлово-комунальні послуги більш як на 85%, водночас заборгованість підприємств теплокомуненерго за газ становить близько 60%.

"Виникає запитання: куди зникає різниця у 25%? В чиїх кишенях опиняються мільярди гривень", - сказав він.

Міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду також нагадав, що уряд підвищив ціну на газ для населення на 50% 2010о року та ще на 50% планує підняти наступного.

Разом з тим, за словами Павловського, є інформація, що облгази, які належать бізнесмену Дмитру Фірташу, заборгували за газ 10 млрд. гривень.

"То може було б краще уряду стягувати заборгованість з Фірташа, ніж дерти три шкури і брати пеню з людей, яким вони затримують заробітні плати?", - наголосив Павловський.

Він зазначив, що відредагований "регіоналами" Цивільний кодекс дозволяє в разі несвоєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та несплати пені вилучати житло громадян.

"Тобто замість того, щоб надавати допомогу малозабезпеченим верствам населення та пенсіонерам, уряд навпаки викидатиме їх на вулицю", - резюмував опозиційний міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!