Колесников пропонує не брати податок на прибуток з ресторанів

Вівторок, 31 серпня 2010, 12:37

Кабінет міністрів може ініціювати звільнення ресторанів і кафе від податку на прибуток для активізації розвитку в рамках підготовки України до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це заявив віце-прем'єр Бориса Колесников в інтерв'ю "Газете по-киевски".

"Це стосується всіх ресторанів і кафе Київської, Харківської, Донецької і Львівської областей. Крім того, і до ресторанного бізнесу може бути застосовано нульову ставку податку на прибуток. Протягом п'яти років усі точки громадського харчування в країні будуть звільнені від цього обов'язкового платежу", - сказав він.

Також Колесников нагадав, що нині відповідно до законодавства готельний бізнес вже звільнено від сплати податку на прибуток.

Реклама:

"В Україні не вистачає готелів. Більше того, ми працюємо над додатковою фінансовою мотивацією, щоб власники готелів зводили нові готелі, підвищували класність своїх закладів, ми готові відшкодовувати процентну ставку за використання кредитів, взятих на модернізацію. У жовтні-листопаді буде ухвалено новий закон, який адаптує поняття зірковості готелів до світових стандартів", - повідомив він.

Як повідомлялося, 8 липня Верховна рада прийняла в цілому закон, який звільняє готелі категорій три, чотири і п'ять зірок від сплати податку на прибуток протягом 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!