Україна і Бразилія хочуть попрацювати в сфері "оборонки"

Понеділок, 30 серпня 2010, 18:31

Україна і Бразилія вивчають потенціал нарощування співпраці в оборонно-промисловому комплексі (ОПК).

Взаємну зацікавленість у розвитку партнерства підтвердили сторони в ході 4-го засідання міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили у прес-службі Міністерства промислової політики з посиланням на главу української частини комісії Дмитра Колесникова, особливу увагу учасників засідання було приділено співпраці в авіапромі.

Бразильська сторона виявила особливий інтерес до транспортних літаків Ан-38, Ан-178 , Ан-70 і Ан-74ТК-300.

Реклама:

Як повідомив міністр промполітики, Україна запропонувала Бразилії технічну підтримку в програмі створення регіонального військово-транспортного літака КС-390 вантажопідйомністю 18-19 тонн, що створюється на базі літака Embraer.

У ході зустрічі Колеснікова з міністром оборони Бразилії Нельсон Жобім досягнута домовленість про проведення на базі державної акціонерної холдингової компанії "Чорноморський суднобудівний завод" ремонту чотирьох кораблів бразильської компанії Transpetro.

Крім того, сторони домовилися про участь України в тендері на поставку для міністерства оборони Бразилії патрульних кораблів і фрегатів.

Сторони також обговорили питання створення на території Бразилії спільного українсько-бразильського підприємства з виробництва бронетехніки, у тому числі танків масою до 40 тонн.

На замовлення Міноборони Бразилії для потреб поліцейських управлінь будуть також налагоджені постачання і спільне виробництво малої бронетехніки БТР "Дозор Б".

Крім того, бразильська сторона висловила зацікавленість у налагодженні спільного виробництва комплексу для видобутку вугілля в провінції Санта-Катаріна за участю державного підприємства "Завод ім. Малишева" (Харків).

Українська частина міжправкомісії була проінформована про готовність Національного банку економічного і соціального розвитку Бразилії забезпечити фінансування українських проектів у цій країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: