Янукович запросив Меркель до модернізації труби

Понеділок, 30 серпня 2010, 15:42

Президент Віктор Янукович на зустрічі з Меркель запропонував Німеччині брати участь у реконструкції української газотранспортної системи.

"Німеччину ми бачимо партнером майбутньої реконструкції української ГТС і таку пропозицію я сьогодні вніс" - сказав Янукович в Берліні в понеділок після закінчення зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає "Дело".

Нагадаємо, в березні 2009 року тодішній прем'єр-міністр вже домоглася виділення грошей на реконструкцію ГТС без створення консорціуму.

Тоді на саміті з питань модернізації української ГТС у Брюсселі було прийнято рішення виділити протягом семи років 3 млрд. доларів на модернізацію української труби.

Реклама:

Передбачається, що основну частину фінансування візьмуть на себе ЄБРР, Європейський інвестиційний банк і Світовий банк.

Тоді це викликало гнів російської сторони, поскільки їх не запросили взяти участь у цьому проекті.

Партія регіонів ще до президентських виборів заявляла про те, що готова ініціювати створення консорціуму з реконструкції та експлуатації української газотранспортної системи.

У березні 2010 року про ідею створення консорціуму заговорив новий перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

"Фактично готовий закон про передачу газотранспортної системи в концесію після створення газотранспортного консорціуму. ГТС залишиться у власності держави, але ми зможемо залучити ресурси Євросоюзу для реконструкції та забезпечити стабільність поставок газу в стани ЄС", - сказав тоді Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: