Депутати "захистили" населення і розійшлися

Понеділок, 30 серпня 2010, 15:31

Верховна рада ухвалила постанову про соціальний захист населення у зв'язку з формуванням тарифів на газ та житлово-комунальні послуги.

За відповідне рішення проголосували 244 депутати.

Авторами документу є регіонал Олександр Єфремов та депутат від Блоку Литвина Ігор Шаров, повідомляє сайт парламенту.

Згідно з документом, Кабмін має забезпечити зменшення розміру обов'язкової оплати за житлово-комунальні послуги з 15 до 10 відсотків середньомісячного сукупного доходу для сімей, які складаються з пенсіонерів, інвалідів та дітей до 18 років, а також з 20 до 15 відсотків для інших сімей, у складі яких є працездатні громадяни.

Реклама:

Також уряду доручено запровадження спрощеної системи призначення житлових субсидій, включаючи оплату за газ, яка передбачає звільнення громадян від збирання довідок.

Документ також передбачає, відповідно до держбюджету на 2010 рік, підвищення з 1 жовтня та з 1 грудня 2010 року розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії за віком.

Пропонується, щоб у проекті держбюджету на 2011 рік Кабмін врахував підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії за віком, посадових окладів працівників бюджетної сфери з 1 січня 2011 року.

Після ухвалення цієї постанови спікер Володимир Литвин закрив позачергову сесію парламенту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!