"Антонов" планує позичити півмільярда доларів у зарубіжних банків

Понеділок, 30 серпня 2010, 12:57

ДП "Антонов" має намір залучити в 2010 році позику у зарубіжних фінансових інститутів в розмірі 0,5 млрд. доларів на розвиток виробництва.

Поро це заявив голова ДАК "Антонов", президент і генконоструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Щоб розширити виробництво, необхідно як мінімум 0,5 млрд. доларів. Ми розуміємо, що з бюджету нам ніхто таких грошей не дасть, та це й правильно: маємо працювати в ринкових умовах, а тому плануємо взяти кредит", - сказав Ківа.

За його словами, "є кілька банків, готових надати нам кредит".

Реклама:

"Єдине, що можу сказати, це - іноземні фінансові організації. Сподіваємося залучити кредити під 7-8% річних на 3-4 роки", - зазначив він.

Як повідомив глава ДП "Антонов", залучення позики дозволить ДП забезпечити протягом трьох років будівництво близько 25 літаків.

Ідеться про нові регіональні літаки Ан-148 і Ан-158, а також легкий транспортний Ан-32.

За його даними, в 2010 році на серійному заводі ДП "Антонов" планується побудувати 6 літаків: 4 машини Ан-148 і 2 - Ан-32.

У планах на 2011 рік - будівництво 8 машин Ан-148 і 3-4 машин Ан-32.

ДП "Антонов" (раніше - АНТК ім.Антонова) - спеціалізується на розробці авіаційної техніки.

З 2008 року ДП "Антонов" разом з філією ДП "Серійний завод "Антонов" (раніше КиДАЗ "Авіант") ДП "410-й завод цивільної авіації", Харківським державним авіаційним виробничим підприємством входить в держхолдинг "Антонов".

Попередній уряд обіцяв в 2010 році забезпечити державне фінансування програми переобладнання авіапрому в обсязі 3,85 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: