"Газпром" дасть Україні знижку лише коли Фірташу повернуть газ?

Понеділок, 30 серпня 2010, 08:51

Україна може розраховувати на пільги від "Газпрому" тільки після того, як "Нафтогаз" поверне 12,1 млрд. кубометрів газу "РосУкрЕнерго".

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерела в "Газпромі".

Ця умова стосується заяви глави "Газпрому" Олексія Міллера про те, що Україна зможе отримувати газ за російськими цінами у разі злиття "Газпрому" з "Нафтогазом".

Крім того, за даними джерел, у разі рішення Верховного суду на користь "РосУкрЕнерго", "Нафтогаз" протягом декількох днів спише газ на користь трейдера, не підіймаючи його зі сховищ.

Реклама:

Далі, за словами менеджера "Газпрому", весь газ буде продано через "УкрГаз-Енерго", по якого 50% належать "РосУкрЕнерго" і "Нафтогазу", в Україні з мінімальною націнкою.

Після цього "РосУкрЕнерго" поверне НАК з отриманої виручки (більше 3 млрд. доларів) 1,7 млрд. доларів - це борг трейдера, який погасив у 2009 році "Нафтогаз".

Як повідомлялося, у п'ятницю голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що об'єднання "Газпрому" з НАК "Нафтогаз України" дозволить населенню України в майбутньому отримувати газ за низькими цінами на рівні російських.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!