"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович вимагає кримінальних розслідувань у Криму

Вівторок, 3 серпня 2010, 12:06

Президент Віктор Янукович наголошує, що у Криму має бути проведене розслідування за фактами порушення законодавства у сфері земельних відносин.

Про це він заявив у вівторок у ході наради з питань стратегічного розвитку АРК.

Президент відзначив, що навіть поверхнева перевірка міжвідомчої робочої групи виявила кричущі факти порушення законодавства у земельній сфері.

Янукович наголосив, що на сьогодні корупція у цій площині "колосальна", а відтак ця ситуація вимагає рішучих дій.

Реклама:

Президент підкреслив, що державі мають бути повернені землі, які їхні нинішні власники отримали з порушенням закону.

Він зазначив, що у разі небажання фіктивних власників повертати незаконно отриману землю, ці справи, вочевидь, будуть розглядати вже із залученням слідчих органів, прокуратури тощо.

"Я даю доручення провести службове розслідування (а де необхідно - і кримінальне) за фактами порушення законодавства органами влади, фізичними і юридичними особами в АР Крим", - сказав Янукович.

Він також повідомив, що звертається до Вищого господарського суду з приводу того, щоб на його пленумі було розглянуто практику прийняття судових рішень в АРК, проаналізовано відповідні рішення.

На переконання Януковича, Вища рада юстиції на своєму засідання також має проаналізувати зазначені рішення, прийняті в Криму та Севастополі.

"Давайте наведемо порядок. Я думаю, саме цього чекають від нас люди у Криму", - сказав Янукович, додавши, що це питання також має бути включене до порядку денного роботи Верховної Ради Автономії.

Він також наголосив на необхідності розвитку Криму. За його словами, на рівні Єврокомісії досягнуто домовленості щодо прийняття пілотної програми стосовно Криму.

"Росія також готова брати участь у розвитку Криму, вкладенні інвестицій", - підкреслив він.

Він зазначив, що таку готовність висловили і президенти інших країн СНД, які брали участь у нещодавньому неформальному саміті глав держав-учасниць СНД.

Безперечно, щоб Крим був конкурентоспроможним, має бути розроблено відповідну інфраструктуру та умови, зокрема, для туристів, переконаний Віктор Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!