Українські виробники не поділили "Дружбу"

Вівторок, 3 серпня 2010, 10:10

Компанія "Молочник", яка входить до холдингу "Укрпродукт груп", в суді відстоює право ексклюзивне використовувати популярну торгову марку плавлених сирків "Дружба".

Для цього вона подала до суду на інші компанії, які виробляли сири під цим брендом, пише газета "Дело".

Так, із позовом про захист інтелектуальної власності на знак "Дружба" компанія "Молочник" звернувся до Господарського суду Херсонської області.

Відповідачем виступає Новотроїцький маслосирзавод, який виробляє плавлений сир "Дружба-Нова-Троя".

Реклама:

Як пояснюють в "Молочнику", компанія володіє правом власності на цей бренд, що підтверджено свідоцтвом Департаменту інтелектуальної власності від 15 березня 2005 року.

Як зазначає позивач, неправомірне використання чужої торгової марки є недобросовісною конкуренцією.

Однак влітку 2009 року суд призначив експертизу, згідно з висновками якої етикетки "Дружба - Нова-Троя" та "Дружба" "не є схожими настільки, що їх можна сплутати".

На підставі цієї експертизи 8 червня 2010 року Господарський суд херсонської області відмовив компанії "Молочник" у задоволенні позовних вимог.

Ще одна спроба заборонити використовувати в назві сирів торгову марку "Дружба" була зроблена "Молочник" відносно підприємства Баштанський сирзавод.

Суть претензій аналогічна пред'явленими Новотроїцькому сирзаводу - несанкціоноване використання чужої торгової марки.

Баштанський сирзавод виробляє і продає плавлений сир "Дружба" з 2002 року.

Господарський суд Миколаївської області 12 жовтня 2009 року і Одеський апеляційний господарський суд 18 лютого 2010 року стали на бік Баштанського сир заводу.

Однак 22 червня Вищий господарський суд скасував попередні два рішення і повернув справу до господарського суду Миколаївської області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!