Тарута не поспішає розплачуватися з Ахметовим

Вівторок, 3 серпня 2010, 09:56

Корпорація "Індустріальний Союз Донбасу" Сергія Тарути має намір до суду останньої інстанції оскаржувати свій борг перед "Метінвестом" Ріната Ахметова.

Про це заявив віце-президент ІСД Олександр Пилипенко, пише газета "Дело".

"Було ухвалене рішення тільки судом першої інстанції, зараз йде судова тяганина і платити гроші до її закінчення ніхто не буде", - повідомив він.

У червні Господарський суд Донецької області зобов'язав підконтрольний "ІСД" ДМК ім. Дзержинського виплатити керуючій групі "Метінвест" 204 млн. гривень за порушення контрактів щодо поставок сировини, нагадує видання.

Реклама:

Інший меткомбінат корпорації - Алчевський - також за рішенням суду зобов'язали виплатити Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінату, що входить до групи Ахметова, 680,3 млн. гривень за порушення контракту на поставку залізорудного концентрату, а також 534 млн. гривень компанії "Метінвест" за порушення умов договору про постачання сировини.

Цей же суд зобов'язав Краматорський метзавод, який не входить до складу ІСД, але належить її власникам, виплатити "Метінвесту" 28,5 млн. гривень боргу за постачання залізорудних окатишів в 2008 році.

Пізніше для виконання судового рішення Міністерство юстиції наклало арешт на майно корпорації Тарути і грошові кошти, які є на рахунках корпорації.

Однак такі рішення судових інстанцій ІСД не задовольнили і зараз юристи корпорації опротестовують рішення Госпсуду Донецької області.

На якій стадії перебуває цей позов представники обох сторін не коментують, проте за законодавством компанія Тарути може спочатку опротестувати рішення суду в Донецькому апеляційному госпсуді. Зазначає видання.

Якщо і цей суд не стане на бік ІСД, то корпорація може подати касацію до Вищого господарського суду, після цього останньою інстанцією може бути лише Верховний суд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: