"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртелеком" почали готувати до продажу

Вівторок, 3 серпня 2010, 09:25

Фонд державного майна почав підготовку до приватизації ВАТ "Укртелеком".

Відомство розіслало кільком міністерствам і відомствам запити з приводу їхнього бачення умов приватизації держкомпанії, пише газета "Дело".

Зокрема, фонд направив такі звернення до Мінтрансзв'язку, Національної комісії регулювання зв'язку (НКРЗ), Мінфіну і Мінекономіки.

У запиті Фонду держмайна прописані стандартні пункти конкурсних умов приватизації державних об'єктів, наприклад погашення заборгованості із зарплат, дострокове виконання кредитних зобов'язань, збереження робочих місць, збереження профілю діяльності, необхідність проведення модернізації виробництва.

Реклама:

Передбачається, що за кожним із цих пунктів відомства та міністерства дадуть фонду свої пропозиції і терміни, після чого ФДМ зможе затвердити умови проведення конкурсу.

У прес-службі відомства відзначають, що з датою оголошення конкурсу у фонді ще не визначилися.

На своєму останньому засіданні Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ), вже визначилася зі своєю позицією щодо умов приватизації компанії.

За словами голови НКРЗ Володимира Олійника, комісія вирішила, що власники компанії повинні зобов'язати зберігати профіль роботи підприємства, а точніше, всі напрямки діяльності, протягом 5 років після продажу.

Пункт номер два - компанія повинна буде протягом трьох років надавати свої вузли спеціального зв'язку для роботи послуги виклику екстрених служб "112".

Також комісія запропонувала свої умови ліквідації черги на стаціонарні телефони, тобто параметри "соціального навантаження" на підприємство.

За словами Олійника, протягом п'яти років після продажу компанія повинна щорічно вводити в експлуатацію не менше 150 тис. номерів, з них - не менше 50 тис. у сільській місцевості.

Крім того, НКРЗ вирішила, що "Укртелеком" повинен продовжувати виконувати функції єдиного національного центру управління мережами телекомунікацій України до того моменту, поки такий центр не буде створено Мінтрансзв'язку.

Передбачається, що такий центр буде курирувати питання управління номерним ресурсом і маршрутизації трафіку, і йому будуть підкорятися всі національні оператори.

Як повідомлялося, 22 червня перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв заявив, що уряд до вересня 2010 року не планує виставляти на продаж держпакет акцій держкомпанії.

Тоді віце-прем'єр заявив, що в найближчі місяць-два питання приватизації "Укртелекому" підніматися не буде.

У той же час голова Фонду державного майна Олександр Рябченко у травні заявив, що Фонд планує оголосити конкурс з продажу 92,79% держпакета акцій в серпні 2010 року.

За його словами, кінцевою датою оголошення приватизаційного конкурсу з продажу контрольного пакету акцій ВАТ "Укртелеком" є 15 серпня.

На думку голови фонду, а також незалежних експертів, продаж підприємства на сьогодні є єдиною можливістю виконати план з приватизації на 2010 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: